مناطق مختلف از چه نوع کولر گازی باید استفاده کنند؟

مناطق مختلف از چه نوع کولر گازی باید استفاده کنند؟برای خرید کولرهای گازی نیاز است تا به نکات بسیاری توجه کنیم چرا که این وسایل از جمله وسایلی هستند که برق بسیاری مصرف می کنند و بخصوص در فصل گرما کولرگازی یکی از پرمصرف‌ ترین وسایل خانگی به حساب میاد. در صورتی‌ که مردم در هنگام خرید کولرگازی به مشخصات ان توجه کنند و کولرهایی متناسب با اقلیم اب و هوایی خود انتخاب کنند، نه تنها عمر کولرگازی خود را افزایش می دهد، بلکه باعث کاهش مصرف برق و هزینه‌ های مربوط به ان هم در حدود 10 درصد میشوند

 کولر گازی دستگاهی است که عملکردی مشابه یخچال دارد .کمپرسور دستگاه گاز مخصوص را به مایع تبدیل کرده و گاز فشرده شده به صفحه های رادیاتوری دستگاه رسیده و با دریافت گرمای محیط گاز فشرده مایع شده ، مجددا به گاز تبدیل می شود این پروسه تا رسیدن دمای محیط به دمای مطلوب ادامه خواهد یافت در طی این عملکرد کمپرسور دستگاه بایستی زمانی برای استراحت داشته باشد اگر درصورتی که این زمان به کمپرسور داده نشود ممکن است موجب آسیب رسیدن به دستگاه شود پس به همین دلیل ما نمی توانیم در فضای مورد نظرخود هر کولر گازی را که خواستیم نصب کنیم .

در اصل باید کولری انتخاب و نصب شود که بسته به فضا بتواند زمان استراحتی برای موتور بدست آید پس در انتخاب کولر گازی فضای ما تعیین کننده است نه انتخاب ما.

تقسیم بندی کولرها براساس نوع اب وهوا

کولرهای گازی به سه کلاس اب و هوایی( معتدل1 (T۱)، خنک (T2۲)  و گرمسیری (T3تقسیم می‌ شوند . کولرهایی که دارای کلاس اب و هوایی گرمسیری هستند در مناطق گرمسیر مانند هرمزگان، بوشهر، خوزستان و سیستان بلوچستان استفاده می‌ شوند. نوع کلاس اب و هوایی هر کولرگازی بر روی برچسب انرژی ان نوشته شده است. عدم انطباق کولرهای گازی با نوع منطقه آب و هوایی باعث افزایش شدید هزینه‌های برق مصرفی مشترکین می‌شود.

کولرهای نوع T1 ، مناطق معتدل مانند نیمه شمالی ایران و شهر تهران یا کرج را پوشش میدهند. این کولرها تا دمای حداکثر ۴۳ درجه سانتی گراد و جدیدا بعضی سازنده ها تا دمای ۴۶ درجه سانتی گراد کارکرد دارند.

کولرهای نوعT2،طبیعتا برای مناقط سردسیر مناسب است درواقع دزاین مناطق بیشتر ازگرمادهی اسن کولرها استفاده می کنند.

کولرهای نوع T3برای مناظق گرمسیری مانند استان های خوزستان، هرمزگان و بوشهر و بعضی شهرهای سیستان و بلوچستان کاربرد دارند چرا که این کولرها تا دمای ۵۲ درجه سانتی گراد قابلیت کارکرد داشته و حتی برخی سازنده ها دستگاه هایی تولید کرده اند که در دمای ۵۵ و ۶۰ درجه سانتی گراد بدون مشکل کار می کند.

در هنگام خرید کولرهای گازی به برچسب انرژی ان دقت کنید. این برچسب‌ ها حاوی اطلاعاتی است که مصرف کنندگان می‌ توانند انواع مختلف این دستگاه را با توجه به شاخص مصرف انرژی تعیین شده، رده‌ های بازدهی انرژیA تا G، مقایسه نمایند.

کولرهای گازی معمولا دارای درجه تنظیم دما (ترموستات) هستند. تنظیم دمای مناسب برای فصل گرم که بین ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است باعث می شود تا هنگام رسیدن دمای اتاق به دمای تنظیم شده کولر به طور خودکارخاموش شود، بنابراین انرژی کمتری مصرف میکند.

کولرهای گازی را ازمبادی و فروشگاه‌های معتبر تهیه نمایند و حتما کولری را خرید نمایند که دارای نشان استاندارد و برچسب انرژی بالاتر از A باشد، این توجه باعث خواهد شد تا حدود ۲۰ درصد در هزینه برق مصرفی خود صرفه‌جویی نمایند.

تمیز بودن کندانسور کولر به لحاظ عبور جریان هوا به میزان زیادی از انرژی الکتریکی مصرفی کولر می کاهد، ضمناً پیشنهاد می‌شود که درصورت امکان کولر گازی را در مسیر باد نصب کنند، زیرا این کار موجب افزایش تبادل حرارت در کندانسور و در نتیجه افزایش بازدهی کولرهای گازی و کاهش مصرف برق خواهد شد.

میزان سرمادهی کولر با معیار BTU مشخص می گرددBTU بالاتر به میزان سرمادهی بیشتر در واحد زمان است (نه اینکه دمای باد کولر خنک تر است بلکه میزان سرمایی که وارد

محیط می شود بیشتر خواهد بود)

انتخاب کولر گازی بر اساس محیط خانه

کولر های گازی عمدتا در دو نوع پنجره ای و اسپلیت ساخته می شوند بعضی از مدلها نیز به شکل پرتابل ساخته شده اند. مدلهای پنجره ای همانطور که از نامش پیداست پشت پنجره در فضایی که قبلا در نظر گرفته شده نصب می گردد . اشکال این کولر ها وجود فضای مورد نیاز بصورت پنجره ای می باشد و درصورتی که این فضا وجود نداشته باشد نصب آن با مشکلات بیشتری همراه است . ضمنا مدلهای پنجره ای دارای توان محدود و تنوع کمتری هستند . اشکال دیگر مدلهای پنجره ای صدای زیاد در مقایسه با مدلهای اسپلیت می باشد . اگر چه مدلهای پنجره ای به نسبت ارزان تر هستند اما ظاهر آنها نیز قابل مقایسه با مدلهای اسپلیت نیست.

مدلهای اسپلیت از دو بخش پنل داخلی و واحد (یونیت) بیرونی تشکیل شده . یونیت بیرونی شامل کمپرسور و بخش کنترلی بوده و واحد داخلی شامل صفحات رادیاتوری ، سیستم کنترلی و فن مربوطه می باشند.

 مدلهای کولر گازی اسپلیت معمولا در مدلها و طرحها با ظرفیت های متنوع تری ساخته می شوند . بعضی از مدلهای کولر گازی اسپلیت دارای دو کمپرسور و با قابلیت اتصال به چند پنل هستند. مدلهای اسپیلیت دارای صدای کارکرد کمتری بوده اما با توجه به قرار گیری واحد بیرونی در بیرون از ساختمان ممکن است محدودیت هایی در نصب نیز داشته باشند.

 تعیین یک مقدار مشخص سرمادهی برای یک فضا شاید خیلی دقیق نباشد چرا که وضعیت فضای موجود ، تعداد دستگاههای گرمازایی که در فضا وجود دارد ، میزان قرار گیری در معرض آفتاب ، ارتفاع دیوار تا سقف و بسیاری از موارد دیگر در آن دخیل است اما بر اساس فضای متوسط در شرایط آب و هوایی نه خیلی گرم معیارهایی را ارایه می کنیم اما درصورتی که موقعیت شما درمناطق گرم ، شرجی و یامیزان آفتاب گیری زیاد و پنجره های بزرگ است و یا اینکه کولر را برای آشپزخانه انتخاب می کنید بایستی کولر باتوان بالاتر را انتخاب کنید

انتخاب کولر گازی برای یک اتاق : برای اتاق 36 مترمربعی با ابعاد 6 در 6 متر تقریبا 6000 تا 10000 بی تی یو سرمادهی مورد نیاز است

انتخاب کولر گازی برای فضای چند اتاقه:برای فضایی در حدود 70 متر مربع سرمادهی معادل 10000 تا 16000 بی تی یو مورد نیاز است

انتخاب کولر برای فضاهای بزرگ: میزان سرمادهی مورد نیاز برای فضاهای بزرگتر از 75 متر مربع و تا حدود 185مترمربع تقریبا 16000 تا 28000 بی تی یو می باشد.

توجه کنید : مقادیر اعلام شده برای یک اتاق با شرایط ایده آل است به مقدار اعلام شده مقادیر دیگری اضافه خواهد شد

کولر گازی نباید از ظرفیت مشخص شده خیلی بالاتر باشد بغیر از اینکه از دستگاه در مکانهای با آب و هوای خشک استفاده شود . وظیفه کولرگازی علاوه بر سردکردن محیط کاهش رطوبت نیز می باشد درصورتی که ظرفیت کولرگازی بیش از اندازه باشد قبل از کاهش رطوبت ، فضا به دمای مطلوب رسیده و کولر خاموش خواهد شد .

چه مقدار ظرفیت سرمادهی برای هر مترمربع ساختمان مورد نیاز است؟

هر 1200 بی تی یو حدود 46 متر فضا را می تواند خنک کند اما این در شرایط کاملا ایده آل و عایق می باشد . اما پارامترهایی که بر روی میزان خنک شدن محیط اثر می گذارد را نیز باید درنظر گرفت .


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها